Sohrab plágiummal vádolja Seuilt

A brit producer Sohrab nyilvánosan megvádolta Seuilt, hogy plagizálta egyik készülő számát.

Sohrab saját Instagram oldalán posztolt az ügyről. Azt állítja, hogy Seuil „Keep It Natural (No Mouse Edit)”, amely ebben a hónapban jelenik meg a londoni Cartulis Music kiadónál, saját „Old Beginning” című trackjének „kirívó” másolata. Ez utóbbi bár már 2018-ban készült, és azóta több ismert DJ játszotta, a hivatalos megjelenést csak jövő évre tervezik. 

„Van egy (nem kimondottan) finom határ az inspiráció vagy a mintavétel és a plágium között” – írja. „A miénkhez hasonlóan szorosan összekapcsolt, hiánypótló közegekben ez a fajta pofátlan másolás rendkívül tiszteletlen. Nemcsak egy olyan feltörekvő művész felé, mint én, hanem az érintett kiadó felé is, akik most kínos helyzetbe kerültek a plagizált mű kiadása miatt.”

Nem sokkal Sohrab bejegyzése előtt a Cartulis Music is nyilatkozott az esetről. Szembeállították Seuilt a vádakkal, aki tagadta a plágiumot. A kiadó szerint nehéz lenne igazságot szolgáltatni ebben a helyzetben, hiszen minden éremnek két oldala van. Miután felmerült a gyanú, a kiadó megpróbálta visszavonni a tracket az EP-ről,  azonban addigra már 200 példányt eladtak a 300 lemezből. Ennek ellenére eltávolították a szám előzetesét a SoundCloudról és minden online üzletből, valamint az EP-ből befolyt összeget felajánlották egy civil szervezetnek.

Hallgass bele Sohrab insta posztjába, ami tartalmazza mindkét szóban forgó zenét, és döntsd el te!

Seuil 2016-ban járt utoljára Budapesten, méghozzá egy Room 15-ös bulin a Corvinban.