Az Exit elköltözik Újvidékről?

Újvidék és Szerbia könnyen az egyik legsikeresebb szerb brand, az újvidéki/péterváradi Exit fesztivál nélkül maradhat, írja a horvátországi Jutarnji list mai számában. A lap értesülése szerint az Exit olyan üzenetet kapott az államvezetéstől, hogy oldja meg a pénzügyi gondjait, így felmerült az elköltözés gondolata, noha a zenei fesztivál fő emberei továbbra is maradnának Újvidéken, legalábbis ilyen értelemben nyilatkoztak a 021.rs honlapnak.

A lehetséges új színhelyek között szerepel Umag városa, de montenegrói, sőt arab városok is.

A horvát lap szerint az esetleges költözés oka egyértelműen pénzügyi vonatkozású. Szerbia ugyanis nem dolgozott ki olyan tervet, amivel bizonyos iparágakat segítene a pandémia idején, így a szokásos éves támogatások is csökkenek, közöttük az Exit sem számíthat arra az állami támogatásra, amire szüksége lenne.

A Jutarnji list névtelen forrásra hivatkozva arról is beszámolt, hogy az Exit idén 1 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami miatt az évvégéig száz állandó alkalmazottat, és mintegy ezer ideiglenes, a fesztivál idején angazsált dolgozót el kell bocsátania. Mindezek után már csak hab volt a tortán, amikor a Telekom elállt a fesztivál szponzorálásától.

A 021.rs nem hivatalosan megtudta, hogy az esetleges új helyszínek közül a montenegrói tűnik legesélyesebbnek.