Mole interjú

Azt hiszem, Mole nevét senkinek sem kell bemutatni, hiszen igazi régi motoros már a szakmában.

Mesélj egy kicsit a kezdetekről, hogyan szippantott be a zene és mikor döntöttél úgy, hogy dj leszel?

Ezt a kérdést egyből két részre bontanám. Ugyanis két különböző dolog volt az, amikor és ahogyan beszippantott a zene, illetve az, amikor eldöntöttem, hogy DJ szeretnék lenni. A zene a filmekkel együtt nagyjából egész életemben az élvonalban volt jelen. Fiatalon zeneiskolába jártam, dobolni tanultam, persze a szolfézs órákat becsülettel ellógtam inkább. : ) Konkrétan az elektronikus zene pedig kb. 2000 előtt ragadott magával. Akkor kezdtem el neurotikus szinten gyűjteni és kategorizálni a zenéket, ami természetesen a mai napig tart! Maga a dj-zés évekkel később, mondhatni szembe jött velem. Azt hiszem olyan 2004-2005 körül kezdtem el otthon gyakorolni.

Hogyan indult a pályafutásod?

A pályafutásom a Made Inn (Pöli, Rocha, Polarize) csapattal indult el, de rajtuk kívül még az I Love Deep sorozat foglalkoztatott rendszeresen azokban az idökben. Rengeteget zenéltem a régi Merlin Klub bárjában. Imádtam azt a helyet, még ha minden második alkalommal le is gurult valaki azon a jellegzetes lépcsőn! : )

Masszív tagja voltál a Corvin csapatának, milyen vicces sztorikra emlékszel vissza a legszívesebben?

A Contra Mundummal kerültem a Corvinra, és a Bár volt a kedvencem! Egyszer egy buli alatt elaludtam a backstage-ben, és mikor vége lett, rám zárták a klubbot. Amikor felébredtem persze a telefonom is le volt merülve, ezért unalmamban neki álltam zenélgetni és iszogatni a Bárban. Pár óra múlva azt is megunva, a Corvin áruházon keresztül lejutottam a kávézó konyhájába, ahol mondanom sem kell, hogy mennyire meglepődött mindenki az érkezésemen. Persze ott még zajlott az after, ezért picit még leragadtam én is ott. Egyébként vicces sztori van rengeteg, de a többség nem tűr nyomdafestéket! Sokat köszönhetek annak a helynek, minden téren, de főként annak a sok mai napig tartó barátságnak, ami azokból az időkből ered. 

Mit gondolsz, miben változtak az évek alatt a szórakozóhelyek és a szórakozni vágyó emberek?

Sajnos szórakozóhelyek már lassan nincsenek is. A jelenlegi helyzet sem túl rózsás, de reméljük a legjobbakat! Itt sajnos működik a régén minden jobb volt szöveg. Amikor elkezdtem partykra járni kánaán volt itthon! Bpm rendezvények, Home, Pacha, Events Hall, Kecel, DTD…. A Corvin bezárásával azonban tényleg lezárult egy komoly fejezet a budapesti éjszakában és nem látom, hogy ezt bárki igyekezne pótolni vagy egyáltalán tudná-e. A legtöbb próbálkozás elbukik pénz vagy lendület hiányában. Azt a pár helyet, ami pedig működne, gyorsan bezárják. Lásd PRLMNT, R33 vagy a Valyó Part. Most az Arzenál, a Trip Hajó és az Akvárium, ami színvonalas hely Budapesten. Szerencsére azért több független open air buliban is megfordultam az elmúlt években, ami reményre ad okot. Az emberek pedig régen nyitottabbak, befogadóbbak voltak, és az elektronikus zene sem ágazott el ennyi irányba. Viszont mostanában mintha megint elindult volna valami pozitív irányba.


Melyik volt életed öt legjobb bulija, ahol zenéltél?

Fuu, hát ez nagyon nehéz kérdés. Ez lehet megérne egy külön interjút is, de megpróbálom… : )

  • New Plum Tropics és Seance illetve a Time Out 1st Birthday @ Arzenál
  • Rokoko az összes : )
  • Contra Mundum NYE @ Corvin  (mindegyik)
  • Illegal @ Belgrad rakpart
  • Made Inn @ Volt Lokál Pölivel (ez a szülinapom volt 4-5 éve)
  • Budapest In The Dark @ Müszi 

Köszönjük az interjút, üzenj valamit olvasóinknak!

Én is köszönöm! Remélem a következő év mindenkinek nagyon FIDULLOS lesz! Pacsi

Hallgasd meg Fidull Podcast sorozatunk első részét David Mole prezentálásában!

www.facebook.com/DavidMoleBP