Unum Fesztivál Albánia

Albánia az első ország a világon, ahol jóváhagyták a kulturális és társadalmi események szervezését, ha a látogatókon belépés előtt rapid-gyorstesztet végeznek. Albánia egyébként az egyik legfrissebb fesztivál helyszín Európában. Gyönyörű, érintetlen tájak, barátságos emberek és ideális nyári időjárás jellemzi.

Az Unum Fesztivál június 3-7-ig tart, az albániai Shengjin város tengerpartján, ahol a háttérben az Albán-Alpok magasodnak. Budapestről a távolság 900km, ez autóval kb 12 órás menetidőt jelent. A Wizz Air repül Tiranába, de sajnos a júniusi járatokról és jegyekről még nincs info. Shengjin városa egyébként 70km-re van a fővárostól.

A első körös jegyeket 139euróért lehet most megvásárolni, ami később felmegy 179euróra. A helyieknek egyébként 40eurótól indul és 70euróra drágul csak. Az összes megvásárolt jegyet a Festicket védi, így ha a látogatók nem tudnak részt venni az eseményen, akkor az ára visszatérítésre kerül. 

A szervezők nyilatkozata szerint: “Ez az esemény 100% -ban felelősségteljesen és COVID biztonságos módon fog zajlani, mivel az albán kormányzat is áldását adta rá, tekintet nélkül a más országokban érvényes korlátozásokra. Lehet, hogy csak helyi lakosok számára, vagy azok számára akik utazhatnak, de biztos, hogy megtartják. Köszönet illeti a Swallow Events csapatát, akik kivitelezik a gyors tesztelést a fesztiválozok számára. Így mindenki, aki belép, előzetesen tesztelt és biztosan vírusmentes lesz. Minden szükséges lépést megteszünk a biztonsági intézkedések betartásának érdekében, és ebben a kérdésben nem lesz tolerancia.”

Az első bejelentett neveket az alábbi videóban, vagy az eseményben nézheted meg.